Tammikuun seurauutiset

10.1.2024

Uudet tanssiaskeleet ja uusi tanssivuosi 2024!

Seuran toiminta käynnistyy tänään klo 18 Armilan-Kourulanmäen VPK talolla kaikille ilmaisien ja avoimien tanssituntien myötä. Tanssilajeina foksi ja hidas valssi. Muut kevään tanssitunnit julkaistaan https://www.saiset.fi/tanssitunnit/ sekä Facebook ja Instagram tilillä.

Ke 14.2.2024 Ystävänpäivätanssit
Harjoitellaan tunnin ajan ohjatusti kuviohumppaa VPK talolla klo 18 alkaen, jonka jälkeen tanssitaan eri rytmilajeja ohjatusti säännöllisellä parinvaihdolla ystävänpäivän tunnelmissa. Ystävänpäivän hinta on kaikille 5€ / hlö (sis. pääsylipun yhdelle seuran ulkopuoliselle jäsenelle). Tarjous on sama säännöllisesti tanssitunneille osallistuneille seuranulkopuolisille henkilöille.

Su 25.2.2024 Tanssikurssi
Wanhaa tangoa ja tangovalssia Tirilän työväentalolle su 25.2.2024 klo 12 - 17. Opettajina Juhani Tahvanainen ja Tytti Arima. Ilmoittautumista pe 16.2.2024 mennessä tarjoiluiden ja paritasapainon varmistamiseksi.


Uudenvuodenpuhe 2024

Tanssi on rytmillisen liikunnan lisäksi sosiaalista kanssakäymistä ja kohtaamista sekä yksi moninaisia terveyshyötyjä edistävä harrastus. Tassin opiskelu edistää ja ylläpitää tehokkaasti kehollisen liikunnan lisäksi muistin ja aivojen toimintaa.

Tanssin opettelussa on hyvä olla armollinen itselleen, armollinen toisille, sillä jokainen oppii omalla tavallaan ja omaa tahtiaan.

Luonnollisesti myös tanssia opetellessa unohtamista alkaa tapahtua heti oppimistapahtuman jälkeen, kääntäen tämän positiivisesti ajateltuna me muistamme tanssikuviotkin parhaiten vielä treenien jälkeen kotiin saavuttua. Kuvioiden askelmerkkejä on saatettu kirjoitella paperille tai kuvata omaa tanssia. Itse kirjoittajana olen kuulunut menneinä vuosina edelläkuvaamaani tapaan toimia. Muistivihko oli itselläni usein kursseilla mukana.

Kaikki tanssiaskeleet vievät sitä opetellessa ja harrastaessa tanssitaitoja eteenpäin. Kuvioiden ja monien eri tanssilajien opettelun myötä voi aluksi tuntua, että päähän on tullut outo sekamelska. Itsekin olen tuon sekamelskan käynyt läpi. Jossain vaiheessa kuitenkin huomataan, että samoja kuvioitakin lajien kesken toistuu toki kyseisen lajin luonteen mukaisesti ja ne tukee kokonaisvaltaisesti tanssin oppimista. Opitaan kehon taitoja, vienti-seurantaa, oleellista vasteesta, erilaisista pyörimisistä, askeltamista.

Sekamelskakin päässä on kadonnut ja kyky oppia uutta helpottunut.

Keho oppii toistamisesta, siispä kehon muistia voi treenata ja kehon muistaessa liikkeiden kieltä huomaa, miten tanssista tulee helpompaa ja voi löytää ja kokea tanssin flow-tunnetta. Tanssi palkitsee konkreettisesti tanssin harrastajaa.

Olen iloinen, että olet löytänyt itsellesi tanssinharrastuksen. Askeleesi kuljettavat tanssien sinua sinne, minne itse tahdot niillä kulkea!

Armollista ja iloista tanssivuotta kaikille 2024!
Terveisin Mirja-Liisa Hovi, seuratanssiohjaaja