Tanssitunnille valmistautuminen

Tanssia opettelemaan voi tulla kuka tahansa yksin tai parin kanssa iästä riippumatta!

Meillä tanssitunneilla toteutetaan parinvaihtoa, silti voit opetella vain oman parisi kanssa.

Toivomme kaikkien noudattavan hyvää hygieeniaa ja ehkäisemään tartuntatautien levittämistä säännöllisen ohjaajaustoiminan jatkuvuuden turvaamiseksi. 🦠😷🤧

Alkeistaso
Jokainen tunti aloitetaan perusasioista, joten sinun ei tarvitse osata tanssia tunnille tullessa. Alkeistunneilla tutustutaan tanssilajin rytmiin, lajille sopivaan musiikkiin ja harjoitellaan perusaskelta sekä muutamia peruskuvioita, joilla pääsee jo tanssimaan.

Keskitaso
Tunnilla kerrataan lajin perusrytmi ja perusaskel. Opetellaan lisää uusia peruskuvioita. Alkeistunnin kuvioita ei kerrata keskitason tunneilla.

Jatkotaso
Jatkotasolle tullessa hallitset perusaskeleen ja muutaman kuvion. Alkeita ei enää kerrata. Kuviot ovat uusia jatkotason kuvioita ja mukana musiikin tulkintaa. Jatkotunneilla syvennetään perusaskeleen tekniikkaa ja vartalon käyttöä, kehitetään vienti-seurantataitoja.s- ja viemistaitoja. Jatkotunnin alussa kertaamme perusaskeleen.

Tanssitunneilla käynti sopii hyvin tanssillisena liikunnallisena harrastuksena!

Mitä puen päälle tanssitunnille ja mitä otan tunnille mukaan! 

  • Vaatteet! Sellaiset joissa on itsellä mukava olla ja liikkua. Kerrospukeutuminen toimii usein tunnilla, hupparin alle jotain esim. lyhythihaista paitaa. 
  • Sileäpohjaisia kenkiä suositellaan. Voit tanssiharrastustasi jatkaessa hankkia myös tanssikengät. Voit kysellä toisilta ohjaajilta/tanssinharrastajilta/ kenkämyyjiltä neuvoja/ suosituksia tanssiin sopivista kengistä!
  • Juomapullo
  • Käteistä tunnin maksuun.

Muuta muistettavaa 

Seuratanssi on parityöskentelyä, jossa perusaskelien / kuvioiden lisäksi mies oppii vientitaitoja ja nainen oppii seuraamistaitoja (=VISE-taitoja)

Jokainen kehittyy tanssia opetellessa omaa tahtiaan!

Yksin harjoittelukin on kehittävää. Jos jäät parinvaihdossa välillä odotusvuoroon, voit halutessasi harjoitella yksin perusaskelia tai harjoiteltavaa kuviota musiikin tahtiin. Voit myös odotellasi venytellä ! 

Alkeistunnilla kokenutkin voi oppia uutta!  Erivaiheessa tanssia opettelevat oppivat toisiltaan! Jokainen meistä on joskus ollut aloittelija!

Etkö tiedä millaista seuraavan viikon tanssilaji on? Kerromme viikon lajeista tarkemmin facebookssa. Kysy myös rohkeasti tai laita viestiä askarruttavissa asioissa! Tervetuloa rohkeasti kokeilemaan itsellesi uutta tanssilajia ja laajentamaan tanssitaitoa.

Ole kärsivällinen jos joku ohjaustunti ei mene kuin itse haluaisit tai paritilanne ei ole tasan. Ohjaajat panostavat hyvään opetukseen ja siihen, että tunnilla jokainen osallistuja saisi tunnista jotain.

Joskus on myös mukava tulla tunnille tanssiliikkumaan ja tapaamaan samalla tanssituttuja !

Harjoittelu tekee mestarin, ja jokainen oppii ja etenee tanssiharrastuksessa omaan tahtiinsa!  

TERVETULOA oppimaan tanssia ! Voit aloittaa tanssin milloin vain, vaikka kesken kauden. 

TOIVOMME että saat energiaa ja iloista mieltä tanssitunneiltamme!