Seuran historia

Seuran perustamiskokous 21.2.2006.

Saimaan Seuratanssijat ry on Eteläisen Saimaan alueella toimiva tanssiseura.

Saimaan Seuratanssijoiden tavoitteena on ylläpitää ja kehittää lava- ja paritanssikulttuuria sekä edistää niiden tunnettuutta hauskana, liikunnallisena ja kehittävänä harrastuksena.

Tavoitteensa toteuttamiseksi Saimaan Seuratanssijat ry pyrkii tarjoamaan monipuolista tanssinohjausta lapsille ja aikuisille, järjestämään tanssikursseja, tanssillisia tapahtumia sekä tuottamaan iloa ja hyvää mieltä.

Saimaan Seuratanssijat perustettiin 21.02.2006. Perustamiskokouksessa oli mukana 34 henkilöä. Kokouksen kutsui koolle Kauko Keränen, jolta idea tanssiseuran perustamiseen on lähtöisin. Seuran perustamiskokouksessa valittiin seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi Asko Kiiveri ja sihteeriksi Tuija Heikkinen.

Vuosien varrella Saimaan Seuratanssijat ry on tanssiharjoitusten lisäksi järjestänyt erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia ja tanssiretkiä. Vuodesta 2008 lähtien on kesän alussa luettu jo perinteeksi muodostunut lavakauden avausjulistus eri tanssilavoilla ympäri Saimaan. Ensimmäinen lavakauden avausjulistus luettiin Lappeenrannan satamassa. Vuosien varrella Saimaan Seuratanssijoiden jäsenmäärä on kasvanut ja sen myötä myös opetustarjonta on lisääntynyt ja monipuolistunut. Vuonna 2010 Suomen seuratanssiliitto Susel ry valitsi Saimaan Seuratanssijat ry:n vuoden seuraksi.